הקדמה: מהי עצירות ומדוע זה קורה?
עצירות היא מצב המאופיין במעבר נדיר או קשה של צואה קשה ויבשה. מעבר צואה גדולה וקשה עלול לגרום לכאבי בטן ואי נוחות.
1. מהי עצירות?
2. מהם הגורמים לעצירות?
3. מהם התסמינים של עצירות?
4. איך למנוע עצירות?
5. דיאטה למניעת עצירות:
6. מסקנה
עצירות היא מצב שבו יציאותיו של אדם הופכות לקשות או נדירות. תדירות היציאות יכולה להשתנות מאדם לאדם ותלויה בגורמים רבים כגון תזונה, רמות פעילות גופנית, שימוש בתרופות ומצבים בריאותיים.
עצירות יכולה להיגרם מהרבה דברים, כולל: אי אכילת סיבים תזונתיים, אי שתייה מספקת של נוזלים, בעיות נפשיות כמו מתח או דיכאון, תרופות כמו אופיאטים או תרופות נוגדות דיכאון הגורמות לעצירות כתופעת לוואי, הריון ולידה אם האם לא שותה מספיק נוזלים במהלך ההריון והלידה.
הסיבה השכיחה ביותר לעצירות היא מחסור בסיבים בתזונה. סיבים מספקים כמות גדולה לצואה, מה שעוזר לסדירות. עצירות יכולה להיגרם גם מהתייבשות מכיוון שהגוף זקוק למים כדי לייצר צואה.
מה גורם לעצירות? ואיך למנוע או לטפל בזה באופן טבעי
עצירות היא מצב המשפיע על למעלה מ-20% מהאוכלוסייה. זה יכול להיגרם מגורמים רבים, כמו אי שתיית מספיק נוזלים, אי אכילת מספיק סיבים או יותר מדי מוצרי חלב בתזונה שלך.
אמנם ישנן דרכים רבות לטפל בעצירות, אך אחת הדרכים היעילות ביותר היא לשנות את התזונה. מאמר זה ייתן לכם כמה טיפים כיצד למנוע עצירות ומה גורם לה, כדי שתדעו אילו שינויים יש לבצע בתזונה ובאורח החיים שלכם.
עצירות היא בעיה בריאותית נפוצה, כאשר כ-1 מכל 3 אנשים חווה עצירות בשלב מסוים בחייהם. עם זאת, זו לא רק בעיה של הפרט והיא יכולה גם להשפיע על החברה. לדוגמה, כאשר יש מחסור במים או בצריכת מזון עקב עצירות, זה יכול להוביל להתייבשות. התייבשות עלולה לגרום לבעיות בריאות אחרות כמו כאבי ראש וסחרחורת.
ישנן סיבות רבות לעצירות וחלקן הן הבאות:
– חוסר בסיבים בתזונה
– חוסר צריכת מים
– חוסר פעילות גופנית
אילו מזונות ותוספי מזון יכולים לעזור עם עצירות?
עצירות היא מצב המשפיע על המעי הגס, כלומר לוקח זמן רב עד ליציאות, או שהצואה קשה ויבשה.
על מנת לשמוע פרטים מורחבים אודות תזונה למניעת עצירות יש להעיף מבט ב- mkdiet.co.il
עצירות יכולה להיגרם מגורמים רבים ושונים. אחד מהם הוא דיאטה. ישנם מזונות ותוספי מזון מסוימים שיכולים לעזור עם עצירות. חשוב לזכור שאם יש לך עצירות במשך יותר משלושה ימים, עליך לפנות לרופא.
אילו מזונות ותוספי מזון יכולים לעזור עם עצירות?
-כלול מזון עתיר סיבים כמו דגנים מלאים, ירקות, פירות, שעועית ואגוזים בתזונה שלך;
-קח פרוביוטיקה לשיפור בריאות המעיים;
-שתו הרבה נוזלים;
– התעמלות באופן קבוע;
-הוסף תוספי מגנזיום לתזונה שלך אם אתה לא
עצירות היא אחת מהפרעות העיכול הנפוצות ביותר בארצות הברית. אנשים הסובלים מעצירות עלולים לחוות כאבי בטן, נפיחות וקושי במתן צואה. עצירות יכולה להיגרם ממגוון גורמים כולל תזונה, אורח חיים ומצבים רפואיים.
תזונה הכוללת מזונות עשירים בסיבים יכולה לסייע במניעת עצירות. מזונות אלו כוללים פירות כמו בננות ותפוחים, ירקות כמו ברוקולי ותרד ודגנים מלאים כמו שיבולת שועל. ייתכן שחלק מהאנשים יצטרכו ליטול תוספי מזון כדי למנוע עצירות מכיוון שהם לא מקבלים מספיק סיבים דרך התזונה שלהם. תוספי מזון המשמשים בדרך כלל לטיפול בעצירות כוללים קליפות פסיליום/אבקת או אבקת סובין חיטה/כמוסות סיבים.